Az állandó jogi képviselet részletei


Napjainkban a vállalatok életét is különböző törvények határozzák meg, amelyek szabályozása igen szerteágazó. Ezért a cégvezetőknek érdemes hosszú távú állandó jogi megbízást igénybe venni, amely szolgáltatás keretén belül tapasztalt ügyvédeink segítenek, hogy a mindennapok során a helyes jogszabályokon alapuló döntéseket tudják meghozni.

A Hódos Ügyvédi Iroda célja, hogy ügyfeleinkkel kölcsönös bizalmon alapuló, hosszú távú együttműködést alakítson ki, melynek alapja a magas színvonalú jogi munkavégzés. Kövessen minket Facebook-on is a legfrissebb híreinkért.

Milyen előnyökkel jár az állandó jogi megbízás?

Céltudatos vállalkozóként elkerülhetetlen, hogy szinte állandó jelleggel együttműködjenek ügyvédekkel, akik a céget érintő kérdésekben a vállalat napi működésének ismeretében életszerű és naprakész tanácsokat adnak. A vállalkozás életében állandó jelleggel jelenlévő jogász a hatályos jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően a működést érintő kérdésekben segíti, támogatja a cég vezetését. Ilyen terület például a munkajog, a HR, a követeléskezelés, a fogyasztóvédelmi szabályok, vagy az adatvédelem. Az állandó jogi képviselő igénybevételének célja elsődlegesen az, hogy ügyfeleink időt, kellemetlenségeket és legfőképpen pénzt spóroljanak vállalatuknak.

Mely szakterületeket ölel fel?

Az állandó jogi megbízás egy olyan szerződéses kapcsolat, mely az ügyvédi irodánk és egy cég (megbízó) között létesül, amely lehetővé teszi a rendszeres jogi segítséget céges ügyekkel kapcsolatban.

Többek között segítséget nyújt:

 • a cég jogi képviseleti tevékenységének ellátásában: polgári, büntető, munkaügyi és gazdasági ügykörben, peres, nem peres és hatósági eljárásokban
 • bírósági és hatósági beadványok szerkesztésében
 • cégbíróság előtti képviseletben
 • jogi szakértelmet igénylő kérdésekben jogi tájékoztatás és felvilágosítás nyújtása a cég működési körébe eső, polgári, büntető és gazdasági joggal kapcsolatos ügyekben
 • cégjogi változásokkal kapcsolatos változásbejegyzések teljes körű ügyintézése
 • taggyűlések, közgyűlések, tagok gyűlésének jogi előkészítése, a kapcsolódó okiratok szerkesztése
 • csőd-, végelszámolási és felszámolási ügyek lefolytatása
 • kereskedelmi jogvitákban történő jogi képviselet
 • szerződéses jogviták, szerződésszegéssel, hibás teljesítéssel kapcsolatos perek
 • kártérítési perek
 • Kereskedelmi szerződések készítése
 • ingatlan és ingó adásvételi és bérleti szerződések
 • megbízási és vállalkozási szerződések előkészítése

Nemcsak azoknak a vállalkozásoknak nyújt megoldást, akik szeretnének egyes jogi folyamatokat, külsős szakemberre bízni, hanem azoknak a cégeknek is, akik a törvényben előírtaknak megfelelően a gazdasági tevékenységüket állandó jogi felügyelettel kívánják hosszútávon biztosítani.

Amit az állandó jogi megbízásról tudni érdemes

Ezen szerződés megkötését követően, ahogy a megnevezésében is szerepel, a nap 24 órájában nyújtunk jogi segítséget, vállalatoknak, mint ügyfélnek. Mivel minden cég más és más, ezért a szerződéses kötelezettségek a konkrét jogi szerződésben kerülnek meghatározásra.

Az állandó jogi megbízással teljeskörűen védjük ügyfeleink érdekeit, és folyamatosan tanácsokkal látjuk el őket. De talán ennek az együttműködésnek a legnagyobb előnye, hogy megvédjük ügyfeleinket az előre látható és elkerülhető hátrányoktól. Ha egy bizonyos szerződéssel vagy gazdasági tevékenységgel kapcsolatban kétségek vagy aggályok merülnek fel, ügyvédeink a lehetséges buktatókat nyíltan kifejtik, és ezeket alaposan körül járják, megbeszélik Önnel, mint ügyféllel.

A Hódos Ügyvédi Iroda kollégái, mint jogi képviselők, értékelik a tényeket, majd ellenőrzik, hogy az Ön által kitűzött célok jogi szempontból valóban elérhetők-e. Ne feledje egy hosszú távú állandó jogi megbízás cégének hatékony védelmet, biztonságot nyújt, valamint hozzásegíti a töretlen fejlődéshez. Miért? Mert ezután Önnek csak a cég fejlődésével kell foglalkoznia, a jogi feladatokat, az esetleges hatósági- és peres eljárásokat levesszük a válláról. Jogi kérdések megoldásának kiszervezése egy jó döntés, mivel sokkal nagyobb hatékonyságot eredményez vállalata számára.

A legtöbb esetben az ügyfeleink konkrét elképzelést, elvárást fejeznek ki egy adott eljárással, gazdasági tevékenységgel kapcsolatban. Bár az ügyfél utasításai általában kötelezők ránk megbízott ügyvédre nézve, viszont mi nem követjük vakon a kapott utasításokat. Mert feladatunk pontosan az, hogy a vállalaton belül a jogszerűséget fenntartsuk. Mi a szerződés keretén belül önállóan dolgozunk, amely tevékenység keretén belül ellenőrizzük, hogy az ügyfelünket nem fenyegeti-e hátrány, ha kitart elhatározása mellett. Amennyiben ez így történik, akkor nekünk szerződéses kötelezettségünk erre rámutatni.

Jogi háttérre, mérettől függetlenül minden vállalatnak szüksége van

Nagyvállalatok esetében egyre inkább megszokott, hogy a meglévő jogi osztály egyes tevékenységeit kiszervezik az összehangolt jogi tanácsadás igénye, hatékonyság javítása érdekében. Hiszen vannak szakterületek, amelyeket érdemes ebben a konstrukcióban igénybe venni. Ezzel nagyobb volumenű jogi tevékenységek elvégzése is megoldható. Mikor van erre szükség? Például egy bonyolult cégeladás esetén.

Kis- és középvállalatok esetében is fennáll az igény jogi osztály fenntartására, csak több esetben a költségek ezt nem teszik lehetővé. Ezért számukra az állandó jogi megbízás jelent megoldást.

Akár mikro- vagy pár embert foglalkoztató kisvállalkozóként néznek szembe ügyfeleink jogi kérdésekkel, együttműködésünk során számunkra a legfontosabb feladat a megelőzés. Ezért az állandó jogi megbízást ügyfeleink gazdasági tevékenységének átvilágításával kezdjük, amely során felszínre hozzuk azokat a folyamatokat, mint például a hiányos dokumentáció, az elmulasztott jelentéstételi kötelezettségek, amelyek a későbbi problémákat okozhatnák, de nem fognak, mivel ezeket tevékenységünkkel megelőzzük.

De jogi tanácsadásra, munkavégzésre nemcsak tervezetten, hanem egy előre nem látható konkrét eset megjelenése esetén is szükség van. Tapasztalataink alapján hazánkban a peres eljárások hosszas ügyintézéssel és magas perköltséggel járnak, melyet ügyvédi irodánkkal kötött szerződés esetén Ön költséghatékonyan tud kezelni. Hogyan? Peres eljárás esetén az ügyfeleinket érintő jogi kérdésekben a másik peres fél előtt akár két-három lépéssel előre gondolkodva állunk ügyfeleink rendelkezésére és garantáljuk a hatékony és jogszerű munkavégzést.

Milyen további előnyökkel jár a Hódos Ügyvédi Irodával megkötött állandó jogi képviselet?

A hosszú távú állandó jogi képvisele keretén belül kollégáink pontosan ismerik a vállalkozás erősségeit, gyenge pontjait. Ez alapján gyorsan és hatékonyan feltérképezzük, mik azok a kényes területek, amelyekre fokozottan ügyelni kell.

Minden vállalat életében vannak olyan viszonylag ritkán előforduló események, mint például kártérítési perek, amelyek egyszer-egyszer fordulnak elő, viszont épp ezért kiemelt fontosságúak, hogy az adott pillanatban azonnal a megfelelő szaktudás, és tapasztalat álljon az Ön cégének rendelkezésére.

Mivel a Hódos Ügyvédi Iroda ügyvédei napi szinten egyéni vállalkozók, betéti társaságok, cégcsoportok jogi ügyeit intézik, pontosan tudjuk mit kell tenni például egy partner vállalat csődeljárása esetén, de napi rutinnal rendelkezünk a cég munkavállalóinak jogviszonyának jogszerű megszüntetésével kapcsolatban, de említhetjük a fogyasztóvédelmi jogi előírásokat is.

Együttműködésünk során minden esetben a szükséges alapossággal járunk el. Szolgáltatásunk keretén belül, legyen az jogi tanácsadás, szerződés előkészítése, vagy peres eljárás során való jogi képviselet, arra törekszünk, hogy a hatályos jogszabályi kereteket betartva új megvilágításba helyezzük a vállalat vezetőinek döntéseit.

KAPCSOLAT

 

Jogi kérdése van?

Írjon nekünk és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!